De 1000 liter zonneboiler midden in de werkplaats, onder de trap. Natuurlijk kom ik er achter dat dat niet de goede plek is. En dat het in de werkplaats ook ’s winters véél te warm is. Dus heb ik afgewacht tot er een paar koude meidagen zouden kwamen,  en samen met Jaap de loodgieter het gevaarte van (2 meter hoog, 1 meter doorsnee) naar de goede hoek gesleept. En op een isolerende bodem gezet.   Dus moesten alle leidingen vanaf het collectorvat, vanaf de CV houtkachel en naar de naverwarmer van de WTW opnieuw aangelegd worden. En alles dus ook opnieuw geïsoleerd, en de boiler straks helemaal ingepakt in een extra laag isolatiemateriaal.  De werkplaats wordt dus kouder deze winter (dat mag.) en de kantoorruimte dus veel langer warm, met minder bijstoken van de houtkachel (dat wil ik.)  Een foutje hebben we alweer ontdekt: de aanvoerleiding vanaf het collectorvat heeft te weinig afschot. Daardoor ging het collectorvat koken.  Die leiding zal dus weer verplaatst moeten worden.  Met duurzaamheid blijf ik hoe dan ook bezig en warm……….


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *